Hallonpaj med knaprigt täcke

WP_001162Igår var det Alla Hjärtans Dag! När jag kom hem från jobbet hade Anders köp min favoritchoklad och blommor till mig. Men min present till honom fick han idag. Nämligen en nybakad hallonpaj och en hjärteklubba! Ikväll får vi besök så den kommer nog bli efterrätt till tapasbrickan som vi har förberett med tre sorters ostar, två sorters kex, två sorters korvar, färskostfyllda peppersweets, fetaostfyllda oliver, oliver, tapenad, kvittenmarmelad, marinerad tofu, gratinerade musslor och laxtartar. Lyxmiddag!

Här kommer receptet på Hallonpaj med knaprigt täcke
Ingredienser:
260 gram frysta hallon
2 tsk potatismjöl (om hallonen är blöta eller frysta)
175 g smör
10 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en pajform med smör.
3. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Strö eventuellt över potatismjöl om hallonen är blöta eller frysta.
4. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
5. Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
6. Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.

Länk till receptet på Hittarecept.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER