Gropen Extreme 2016 med Evas Hjärtan!

gropenextremeOjojoj! Det här var min första (men inte sista) terränglöpartäving!

För några veckor sedan fick jag för mig att dra ihop ett gäng och va med i Gropen Extreme. Gropen Extreme är cirka 6 km terränglöpning och på den sträckan finns även 40 hinder. En mildare version av Tough Viking kanske man kan kalla det.. Efter lite om och men fick jag med mig fem personer, varav fyra från karateklubben. Jag döpte laget till Evas Hjärtan (mot protester) med tanken att det är ändå så tufft och hårt på karaten att det ska balanseras upp med lite mjukhet och hjärtan. Är man tillräckligt tuff i sig själv bör man inte ha något problem med att vara ett hjärta tycker jag.

Idag var det dags och vi tog oss alla till Sunnerstabacken. Klockan 11.15 gick starten för Evas Hjärtan och det var backar upp och ned, halmbalar, balansbrädor, nät, containers med vatten, lera, ställningar, däck och grus som skulle bäras mm. Det var jättejobbigt men samtidigt jätteroligt.

Evas Hjärtan var ett bra lag som hjälptes åt och stöttade varandra hela vägen i mål. Jag tyckte det jobbigaste hindren var terränglöpning i uppförsbacke och en grussäck på 30 kg som skulle bäras en viss sträcka. Sen hade jag lite svårt att ta mig över halmbalarna som de andra hoppade upp på hur enkelt som helst. Det roligaste var att ta sig igenom några rugbyspelare i uppförsbacke. Jag armbågade en så han satte sig ner. Jag tror kanske inte man fick göra så men jag kunde inte låta bli. Det kom ”karatenaturligt”. Alla hade vi våra svårigheter under loppets gång! Men huvudsaken var att vi hade roligt – och det hade vi!

Evas Hjärtan gick i mål med tiden 1:17:10. I jämförelse med Uppsalapolisen som hade tiden 1:04:05 var vi otroligt nöjda med vår tid. Vi kom på 64:e plats av totalt 106 startade lag.

Klicka här för att läsa UNTs repportage om Gropen Extreme 2016.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER