Evas kladdiga kladdkaka

Jag har flera gånger hört att jag bakar den absolut godaste kladdkakan! Nu avslöjar jag mitt ”hemliga” recept:

Här kommer receptet på Evas kladdiga kladdkaka:
Ingredienser:
200 gram smält svalnat smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 msk kallt kaffe
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 gram mörk choklad 70%
1 dl hackade hasselnötter

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter.
2. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
3. Blanda i det kalla kaffet.
4. Blanda ned alla torra ingredienser i smeten, obs. blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr!
5. Kossa chokladen och ev. hacka hasselnötterna (eller köp färdighackade).
6. Blanda ned smöret, chokladen och hasselnötterna i smeten. Häll i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i 33-38 minuter.
7. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

evaskladdkaka1evaskladdkaka2evaskladdkaka3evaskladdkaka4

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER