Jag har flera gånger hört att jag bakar den absolut godaste kladdkakan! Nu avslöjar jag mitt ”hemliga” recept:
Här kommer receptet på Evas kladdiga kladdkaka:
Ingredienser:
200 gram smält svalnat smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 msk kallt kaffe
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 gram mörk choklad 70%
1 dl hackade hasselnötter
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter.
2. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
3. Blanda i det kalla kaffet.
4. Blanda ned alla torra ingredienser i smeten, obs. blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr!
5. Kossa chokladen och ev. hacka hasselnötterna (eller köp färdighackade).
6. Blanda ned smöret, chokladen och hasselnötterna i smeten. Häll i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i 33-38 minuter.
7. Låt svalna och servera med grädde eller glass.