Evas blåbärs- och syltmuffins med vitchokladtopping och en touch av cocos

Idag är det bakning igen. Jag ska försöka en gång till med mina silikonformar jag fick av Camilla i födelsedagspresent. Hoppas jag lyckas bättre än förra gången. Idag har jag hittat på mitt egna recept.

Här kommer receptet på Evas blåbärs-och syltmuffins med vit chokladtopping och en tuch av cocos:
Muffins:
75 gram smör
3 ägg
2,5 del strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
175 gram frysta blåbär
2 dl drottningsylt

Topping:
250 gram vit choklad
cocosflingor

Tillagning:
1. Ställ fram blåbären så att de hinner tina. Smöra (och ev. ströa) silikonformarna
2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Tillsätt smör och mjölk.
5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör ner blandningen i smeten.
6. Blanda i blåbären i smeten.
7. Fyll silikonformarna med smet.
8. Fyll en sprits med drottningsylt. Sätt spritsen i varje muffins och tryck i lite sylt.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
10. Låt svalna ordentligt och tryck sedan ut muffinsarna.
11. Topping: Smält chokladen i vattenbad.
12. Bred den smälta chokladen över muffinsarna och garnera med lite cocosflingor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER