Erikas saffranskola med rostade hasselnötter

Jonas kusin Erika berättade här om kvällen att hon gjorde saffranskola. Det lät så himla gott så jag bad om receptet och bakade likadana. De blev jättegoda!

Här kommer receptet på Erikas saffranskola med rostade hasselnötter:
Ingredienser:
100 gram smör
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
2,5 dl socker
1 msk glykos
1 tsk vaniljsocker
0,75 gram saffran
50 gram rostade hasselnötter
1 tsk krossat flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Rosta hassenötterna i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
3. Häll upp de varma hasselnötterna på en kökshandduk och gnugga av skalet.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt grädde, socker, sirap, glykos och vaniljsocker.
5. Koka till cirka 122-125 grader.
6. Tillsätt saffran på slutet av koktiden.
7. Rör ner de rostade hasselnötterna och häll upp i en form.
8. Strö över krossat flingsalt.
9. Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan i bitar.

Länk till originalreceptet på Erikas fikastund.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER