Min kära vän och kollega brukar baka denna otroligt goda chokladfudgetårta. Så idag har även jag testat att baka den. Hur enkelt som helst och något av de godaste bakverken jag någonsin ätit. För en gångs skull följde jag originalreceptet till punkt och pricka. Förutom garneringen eftersom kakakon va slut. Istället garnerade jag med riven mörk choklad.
Här kommer receptet på chokladfudgetårtan:
Ingredienser:
150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad, (gärna 70% kakaohalt)
75 gram smör, rumstempererat
Garnering:
riven mörk choklad
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
5. Garnera med riven mörk choklad.
Länk till receptet på Tasteline.com.