Att göra biskvier är mycket enklare än man tror! Dessa chokladbiskvier smakar exakt som på konditoriet.
Här kommer receptet på
Chokladbiskvier med mörk choklad:
Ingredienser:
200 gram mandelmassa, riven
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
0,5 dl vatten
3 äggulor
150 gram smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75 gram mörk choklad
20 gram kokosfett
Tillagning:
1. Värm ugnen till 200 grader. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet. Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.
2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist ner den smälta svalnade chokladen.
3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.