Blåbärsmuffins med crumble

Eftersom jag ska ta det ganska lugnt nu med min stukade fot passade jag på att baka. Jag var sugen på att baka muffins, men inte riktigt vanliga muffins. Dessa muffins är som en blandning av blåbärsmuffins och smulpaj.

Här kommer receptet på Blåbärsmuffins med crumble:
Muffins:
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
400 gram frysta blåbär

Crumble:
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garnering.
7. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
8. Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
9. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

Länk till receptet på Leila.se.

Jag använde mina muffinsformar i silikon och det gick jättebra denna gången. Det blev mer än åtta små så jag fick ta två små pajformar också. Det blev gigantiska muffins i dem, men goda!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER