Betala dig själv först!

När du får in pengar på kontor, till exempel lön, betalar du räkningarna direkt då eller betalar du dig själv först? Och med att ”betala dig själv först” menar jag att du köper saker eller annat till dig själv som du vill ha. Även om jag skulle få in lite pengar någon månad så betalar jag alltid mig själv först. Räkningarna får vänta. Jag säger inte att du inte ska betala räkningarna, bara att du ska betala dig själv före du betalar dem. För vem blir argast om du inte betalar räkningarna? Jo, hyresvärlden, banken, kronofogden, etc. Och du blir väl inte särskilt arg på dig själv om du inte kan köpa allt det du ville? Nej, just precis. Så betala dig själv först och använd sedan ”rädslan” för att kronofogden ska knacka på dörren som en motivation till att få en högre inkomst. På ett sådant sätt triggar du igång hjärnan och tvingar den att tänka efter nya inkomstdrivande idéer och förbättra ditt sätt att tjäna pengar. Så gör jag, och bland annat på det sättet utvecklar och driver jag mina företag framåt hela tiden. Jag blir aldrig nöjd. Men alla skulle inte klara av att betala sig själv först. Det krävs massor med självdisciplin. De som har självdisciplin är enligt mig de som kommer längst i livet, blir rikast, lyckligast etc. Övning ger färdighet, och har du inte självdisciplinen att betala dig själv först är mitt råd att du övar upp den. Steg ett är att skaffa en personlig coach. Sedan kan du börja betala dig själv först i liten skala, och utöka allt eftersom din självdisciplin ökar. För utan självdisciplin är du körd, om du inte är nöjd som du har det såklart. Men för mig är det livsfarligt att bli helt nöjd. Skulle jag vara helt nöjd skulle jag inte ha någon motivation till att utveckla mina företag eller mig själv för den delen.

4 Comments
  1. Spännande, ditt perspektiv ju typ motpolen till mitt eget. Själv skulle jag aldrig konsumera över min budget som ett sätt att driva mig själv att få högre intäkter. Mest därför att jag tycker det är tråkigt att konsumera och inte vill ha fler prylar, men även om jag hade velat köpa saker så hade jag nog låtit bli. Att leva på en liten budget kräver ju självdiciplin av ett annat slag. Jag antar att jag faller under din kategori ”nöjd”, men jag är ju bara nöjd vad gäller min materiella standard, inte med allt i mitt liv så det finns ju alltid saker som jag strävar efter att utveckla. Mina sociala kontakter, eller karaten exempelvis =)

    1. Ja visst är det spännande! Alla ser saker från sina perspektiv. Men jag konsumerar aldrig över min budget eftersom jag anpassar budgeten efter min konsumtion. Och att leva på en liten budget är ju ett val du gjort, eftersom du är nöjd. Men om du är nöjd är jag glad att du är nöjd! =)

  2. låter bra tycker ja se till du får ditt först 🙂
    Hoppas allt e bra e hemma idag förkyld o feber =( men måste pluga har ett prov i morgon kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER