22:a eller 24:a?

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Speciellt i helgen med kattutställningen. Vi va ju där med Djurkedjan och hade en monterplats. Men jag ställde ju även ut min egen lilla ulltuss Coco Chanel. Hon fick fina betyg av domarna förutom pälsen som inte va i kondition. Hon har tappat nästan hela sin fina vita krage. Sedan va de lite osäkra på färgen. Enligt stamtavlan är hon en blåsilver 24:a (spotted). Men domarna tyckte att hon är en svartsilver 22:a (tabby).

24:a - spotted
22:a - tabby

Enligt stamtavlan ska hon inte kunna vara en 24:a eftersom bägge föräldrarna är 22:or, men både jag och hennes uppfödare m.fl tror att mamman är felmärkt. Hon har paddfläckar också, trots att hon enligt stamtavlan inte ska kunna vara en padda. Så domarna trodde att hon har rufism (pigmentfel), men det tror och hoppas jag innerligt att hon inte har. Rufism är ganska vanligt på vitfläckar, men dem brukar inte se ut som det gör på henne. Hon har en stor fläck på ena bakbenet, en liten på ena frambenet, men ingenting i ansiktet. Jag tycker mig även se att det börjar komma två fläckar på ryggen, men rufism sätter sig oftast på benen, magen och i ansiktet. Detta är i alla fall bara ”skönhetsfel” och påverkar inte hennes hälsa. Jag ska testa att ställa ut Gucci också, hon måste bara växa till sig lite. Coco Chanel är rund och knubbig i kroppen som de ska vara, men det är inte Gucci. Sen är jag osäker på om Gucci har tillräckligt mycket vitt. De ska ha minst 25% vitt, så det är på gränsen. Vi får helt enkelt vänta och se.

Här kommer några bilder från utställningen, mer finns här.

1 Comment
  1. fina montrarna va:)
    Hon är jätte fin som hon e.. men klart de ska kolla lite .. skönt det inget farligt e i varjefall 🙂
    Kram till dej du fina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER